Twee dagen uitdaging tijdens de Adelante Challenge

 

Alweer voor de zesde keer werd afgelopen zondag 19 augustus de Geulhemmerberg beklommen door de deelnemers aan de NHC-wedstrijd Adelante Challenge. Voor het eerst werd deze wedstrijd dit jaar georganiseerd door Adelante on Wheels. Daarmee werd de Adelante Challenge ook gelijk uitgebreid met een tijdrit én een programma voor kinderen in Beek op zaterdag 18 augustus.

 

Het weekend startte met de Adelante Kids Roll Ride waarbij kinderen kennis konden maken met de handbikesport. Zij fietsen samen met een aantal handbikers van Adelante on Wheels  een aantal rondes op de handbikebaan in Beek. Na de inspanning van de kinderen was het tijd voor de Adelante on Wheels Tijdrit: een tijdrit door de straten van Neerbeek met de finish op de handbikebaan van sportlandgoed De Haamen. De 23 deelnemers konden zich zelf uitdagen tegen de klok op het bochtige parkoers. Bij de heren H5/O zat er maar een 1,3 seconden tussen Mitch Valize (Adelante on Wheels) en Roel Bruijn, die de tijdrit won. Martijn Teeuwen en Susanne Valckx, beide ook lid van Adelante on Wheels, wonnen de derde plek bij respectievelijk de mannen H3 en de vrouwen.

Kids Roll Ride    Susanne Finish    Prijsuitreiking H5
 
Op zondag werd tijdens de Adelante Challenge het inmiddels vertrouwde parcours op en rond de Geulhemmerberg in Berg en Terblijt (Zuid-Limburg) door 29 handbikers beklommen. De wegrace met een beklimming is voor de meesten een pittige uitdaging. Jetze Plat, wereldkampioen, was de snelste van het veld en won dan ook de H4-klasse. Hij reed in de 60 minuten maar liefst 10 keer de Geulhemmerberg op en maakte 600 hoogtemeters. Bij de mannen H5/O was er een spannende strijd gaande tussen Mitch Valize en Roel Bruijn, waarbij Mitch deze race van de Adelante Challenge uiteindelijk won. Sidney Bito won met voorsprong in de H3-klasse en Yvette Rottger-Wollersheim behaalde, net als bij de tijdrit de dag ervoor, winst bij de dames. Zoals andere jaren werd met deze wedstrijd ook de Nationale Handbike Competitie (NHC) van dit jaar afgesloten. 
 
Adelante Challenge 2018     Mitch Adelante Challenge

Uitslagen wedstrijden

Nieuwsgierig naar alle uitslagen en tijden? Deze zijn te vinden op de website van de KNWU. Klik op onderstaande links voor de resultaten:

Adelante on Wheels tijdrit

Adelante Challenge (NHC)

 

Bekijk voor alle informatie over de Adelante Challenge www.adelante-challenge.nl.
Adelante ZorggroepMasita SportswearSunrise MedicalWellspect, a real differenceStichting Wigwam

© Adelante on Wheels | Zandbergsweg 111 | 6432 CC Hoensbroek NL | Tel. 045-5282522 | info@adelanteonwheels.eu | design Jac Kuijpers