Andrea van het handbiketeam 2019 over haar ervaringen op de Posbank

Arnhem, zaterdagochtend 9.30u we zijn gearriveerd bij het hotel waar onze trainingsdag op de Posbank zal starten. Met een kopje koffie gaan we naar de zaal waar om 10.30 Move Forward haar trainingsdag zal openen. Alle deelnemende teams hebben hun teamkleding aan en ik moet zeggen dat het er professioneel uitziet.

Move Forward als hoofdsponsor van de HandbikeBattle opent de dag met uitleg wat zij allemaal doen, gaan doen voor ons in de voorbereiding en vooral wat zij gaan doen tijdens de HandbikeBattle in Oostenrijk. Dan vertellen twee ervaringskundigen over hun ervaringen met de Handbikebattle. Natuurlijk geven zij ons ook nog wat tips. Na de presentatie gaan we samen naar de eetzaal en alle teams gaan in eigen teamverband de trainingsdag voorbespreken. Iedereen in ons team stelt zich een doel: 'hoeveel rondjes ga ik vandaag doen?!' Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend. Na deze vergadering wordt er geluncht. En dan snel naar onze fietsen zodat we op tijd klaar staan voor de start van de training. En met de hulp van onze buddy's lukt dit natuurlijk. Maar voor dat we vertrekken maken we eerst een teamfoto.

posbank 2019

Enthousiast en vol goede moed fietsen we gezamenlijk naar het startpunt van de Posbanktraining. Bij de start van het parcours is daar al snel een beklimming en moet ik schakelen. Er zijn handbikers die tussendoor even moeten rusten omdat het erg zwaar is om in een keer de berg op te fietsen. Gelukkig is behalve mijn buddy ook Dr. Paul en Karin bij de training aanwezig. Hij geeft mij advies hoe ik mijn kracht kan verdelen, hoelang de klim nog duurt en wanneer er een afdaling is. Het helpt mij om het parcours beter in te schatten. Bij het eerste ronde die 8 km lang is, zie ik iedereen fanatiek naar boven gaan, maar in de tweede ronde worden de krachten door de meesten beter verdeeld. Ik zie af en toe een teamgenoot, maar niet vaak iedereen traint toch op zijn of haar eigen tempo. De laatste ronde is echt bijzonder, bijna iedereen is terug naar het hotel en het is een stuk rustiger op het parcours. En dan zie ik wilde paarden op het parcours: super vet!

Tegen 16.00u fiets ik samen met de anderen terug naar het hotel. Met een verdiend drankje kletsen we na over deze trainingsdag op de Posbank. Ik kan me toch wel beter voorstellen wat mij te wachten staat in Oostenrijk!

 

Adelante ZorggroepMasita SportswearSunrise MedicalTaxi van Loo GulpenWellspect, a real differenceStichting WigwamWellspect_logo.pngWuigwan-logo-web.png

© Adelante on Wheels | Zandbergsweg 111 | 6432 CC Hoensbroek NL | Tel. 045-5282522 | info@adelanteonwheels.eu | design Jac Kuijpers