Wielerbaan

Bij het complex van Adelante ligt een gloednieuwe wielerbaan, deze is zaterdag 18 maart 2017 geopend. De baan heeft een lengte van 1,5 kilometer en loopt over het hele complex.
Door de hoogteverschillen biedt de baan afwisseling en kunnen hoge snelheden worden bereikt.

Eerste training op de trainingsbaan bij Adelante

In maart werd op een koude regenachtige middag de trainingsbaan op Adelante geopend! Terwijl het waaide en regende aanschouwde de toeschouwers vanonder de paraplu's de verrichtingen van twee teams op het vlakke gedeelte van de baan. Menigeen van ons zat te popelen om ook een ritje te mogen maken op die nieuwe baan, maar we moesten nog even wachten, hij was nog niet helemaal klaar.

Woensdag 12 juli was het dan toch zo ver, we mochten de baan op, vijf 'ervaren' handbikers en de eerste deelnemer van de handbikebattle 2018. Na een aantal opwarmrondjes op het vlakke gedeelte mochten we onder begeleiding van fysiotherapeut Paul een verkennende ronde maken. Vanuit de vlakke ronde doken we het bos in naar beneden om vervolgens een scherpe bocht naar links te maken en voordat iedereen het goed en wel in de gaten had volgde er een steile helling waar niemand op gerekend had. Menig handbiker kwam dan ook tot stilstand en moest alle zeilen bijzetten om weer in beweging te komen. Daarna werden de bochtjes en klimmetjes wat overzichtelijker en kon je je wat beter voorbereiden op hetgeen wat je dacht dat er ging komen: een baan waar je je technische vaardigheden als schakelen naar de juiste versnelling, scherpe bochten nemen, klimmetjes en afdalen goed kunt oefenen. Zeker voor de beginnende handbiker een welkome aanvulling op onze trainingsmogelijkheden.

Maar net als in maart was het weer ons nu ook niet gunstig gezind: een flinke regenbui was de spelbreker. Maar goed schuilen onder de mooie bomen was mogelijk en dat daarna onze bikes onder de modder zaten moesten we op de koop toenemen. Ik geloof dat ik na een week nog modder tegenkwam die als secondelijm aan mijn bike vastzat. Volgens mij was ik bijna net zo nat als in maart bij de opening van de baan. Grote plassen water moesten ontweken worden, maar dat lukte niet altijd even goed. Hoewel het voordeel was dat de bike daarna wel weer een stuk schoner was. De baan was door de bikers van Adelante on Wheels ingewijd, de verbeterpunten doorgegeven, de zon ging weer schijnen en we hadden samen weer plezier gehad tijdens de training op een baan waar voor ieder wel een uitdaging in te vinden is!

Door: Susanne Valckx

Adelante ZorggroepMasita SportswearSunrise MedicalTaxi van Loo GulpenWellspect, a real differenceStichting WigwamWellspect_logo.pngWuigwan-logo-web.png

© Adelante on Wheels | Zandbergsweg 111 | 6432 CC Hoensbroek NL | Tel. 045-5282522 | info@adelanteonwheels.eu | design Jac Kuijpers