Dirk Colaers over zijn project 'fietsfun voor Jan en Alleman'

Eerder bij toeval en op vraag van experts van Adelante ben ik in 2016 begonnen met handbiken, ter voorbereiding van de handbikebattle van hetzelfde jaar. Met enige fierheid durf ik te stellen dat mij dat goed afging wat ook reflecteerde in resultaten. Niet dat het resultaat het belangrijkste is, maar tijdens de battle wil je toch alles uit de kast halen om een goed klassement te behalen. Na mijn deelname aan de battle in 2016 en 2017 zochten mijn team en ook ikzelf naar een nieuwe uitdaging. Een lange rit over enkele dagen leek ons wel wat te zijn en zo kwam stilaan de Belgische kust in het vizier.


Door mijn engagement in verschillende adviesraden en verenigingen in Peer, de gemeente waar ik woon, werd plots duidelijk dat er iets ontbrak in het fietsaanbod. Even later kwam het idee boven water om iets aan dat fietsaanbod te doen voor mensen met een fysieke beperking . Het gelukzaligheids gevoel dat bij mezelf naar boven komt tijdens en na het fietsen wilde ik graag meer mensen gunnen . Een rolstoelfiets met elektrische ondersteuning zou een antwoord kunnen bieden aan deze nood van de beoogde doelgroep, maar is vrij duur in de aankoop. Daar kwam nog bij dat we een stalling moesten aankopen, een verzekering afsluiten, reservatie middelen voorzien en wat reserve aanleggen. Een bedrag van € 12000 was de som die we wilden inzamelen via een crowdfunding project. En zo was het project 'fietsfun voor Jan en Alleman' geboren.


Tijdens de voorbereidingen werden vele acties uitgewerkt en ook een sponsortocht kwam ter sprake. Met de eerdere gedachte om een lange rit te maken met de handbike groeide het idee om met de handbike in één dag van de kust naar Peer te rijden. Het leek onmogelijk maar mijn team zag het helemaal zitten en we besloten om ervoor te gaan. Enkele fietsvrienden verkenden tijdens de weekeinden de route zodat we niet voor verrassingen zouden komen te staan. Ondertussen waren mijn voorbereidingen volop aan de gang. Tijdens de koude maanden op de rollen en vanaf het moment dat de weersomstandigheden het toelieten buiten op de openbare weg. De eerste buitentrainingen waren kiele kiele want er lag nog sneeuw maar ik kon niet blijven uitstellen, 28 april kwam immers razendsnel dichterbij. Vervolgens bouwde ik de trainingen op tot 3 à 4 maal per week week in functie van de 210 km lange tocht. De langste training die ik vooraf fietste was 180 km in drie delen van telkens 60 km met tussenstoppen om bij te tanken en droge kleren aan te trekken. Deze formule zouden we ook hanteren tijdens de sponsortocht. Het advies dat ik kreeg tijdens de trainingen voor de battle over voldoende drinken en eten kwam nu zeer goed van pas omdat deze tocht vele uren zou duren. Tussen de trainingen door bezocht ik bedrijven om kilometers te verkopen en met resultaat.

De laatste week voor de lange tocht trainde ik niet meer om mijn spieren voldoende rust te geven. Het enige wat belangrijk was, was om niet ziek te worden en lichamelijk in conditie te blijven. Al 6 weken geen druppel alcoholische drank meer en voeding die in balans was zorgde ervoor dat die conditie echt wel in topvorm was. Mijn bike had al enkele malen een update gekregen. Een lagere houding, trappers die tweemaal smaller werden om meer kracht te kunnen zetten, smallere banden met nog meer druk, tandwielen om grotere snelheden te halen, enz. En nee een motortje zit er niet in.

 

Dirk2     Dirk3     Dirk


Dan is het 28 april met 06.10u op de klok en tijd om te vertrekken aan de kust. De enige zekerheid die we hadden was dat als alles goed ging we 12 à 13 uren later, incusiefl rust, in Peer zouden aankomen. Zoals afgesproken met mijn 4 koppig team die mijn gangmakers waren zouden we in een strak tempo van rond de 30 km/uur de eerste 90 km aanvatten. Dit lukte behoorlijk goed; met een gemiddelde van 25 km/u konden we de eerste 90km een klein uur sneller afhaspelen dan in de planning was voorzien. Het volgende deel moesten we immers door Antwerpen wat ons veel tijd zou kosten. Bij de derde stopplaats waren we hierdoor maar net op tijd, maar de ontvangst was des te aangenamer door de vele fietsvrienden die vandaar de laatste 55 km samen met ons naar Peer zouden fietsen. Vanaf km 200 begonnen mijn armen en schouders vermoeid te worden en moesten we ook nog eens tegen de wind in rijden op een vals plat stuk tot Peer. Dit deel was echt wel zwaar en ik moest diep gaan in de laatste kilometers. De voldoening was des te groter toen we in Peer aankwamen, met vele toeschouwers die mij en mijn team met applaus begroetten toen we een half uur eerder dan voorzien over de aankomstlijn reden.

Het project is zeker geslaagd met meer dan € 20000 waardoor we zelfs twee fietsen kunnen kopen voor de doelgroep.

© Adelante on Wheels | Zandbergsweg 111 | 6432 CC Hoensbroek NL | Tel. 045-5282522 | info@adelanteonwheels.eu | design Jac Kuijpers